måndag 20 september 2010

Demokrati

Demokrati betyder att folket bestämmer (det vet för jag har tjuvläst Gustavs läxa ;)) , nu har folket bestämt att SD är ett parti som hör hemma i riksdagen... Illa men så är det.
Hoppas innerligt att det är okunskap och SD´s uttnyttjande av enkla valfrågor (vi vill ha ett tryggare samhälle osv, vilket parti vill inte det?!) och att det inte är så att vi inte går samma väg som t ex Frankrike som tvångsförflyttar Romer.
Jag tycker invandrar/flyktingpolitiken är viktig och absolut ska diskuteras. Det finns massa saker som behöver ändras och förbättras, bl a får migrationsverket försäkringskassan att framstå som en snabb och samarbetsvillig instans :-/ och när det gäller integration finns hur mycket som helst att göra.
Svårt att se nåt bra med SD men får hoppas att deras inträde i riksdagen får andra partier att tänka till lite extra när det gäller hur vi tar emot våra nya svenskar, behandla andra som du själv vill bli bemött. Försök tänka tanken att du och din familj tvingas fly till ett land du inte känner och hur utsatt du är, hela familjen kanske inte ens hade samma chans...


Nu kom jag på en positiv sak med SD iaf, fick nyss detta sms:
"Hej!
Nu heter det negerboll igen.
MVH Sverigedemokraterna"

Inga kommentarer: